Valdicava Brunello di Montalcino ( 2013 ) - Valdicava - Sangiovese

476,88 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Cod produs - SKU CS0212

Descriere

Brunello di Montalcino - Fabricat din struguri Sangiovese 100% dintr-o clonă specifică numită "Brunello" din orașul Montalcino. Situat în partea de sud-vest a Toscanei, orașul Montalcino se află pe o creastă la aproximativ 400 de metri deasupra câmpiei de est. Această creastă împarte regiunea în trei zone de creștere diverse. Partea de nord-est produce vinuri cu fructe mai strălucitoare, mai multe note de cireșe și tonuri înalte și corp oarecum mai slab. Porțiunea de sud-est denumită adesea „Triunghiul de Aur” este casa lui Biondi Santi, familia care a inventat Brunello și a susținut producția sa timp de o jumătate de secol înaintea oricui. Această regiune produce vinuri cu corp bogat, fructe de cireșe coapte până la prune, cu mult pământ și condimente. A treia porțiune este versantul orientat spre sud-vest, care este cel mai cald (de unde strugurii cei mai copți), producând constant vinuri cu mai multă amploare și bogăție. La începutul acestui secol, erau peste 150 de cultivatori care produc cele 233.000 de cutii anual din cele 2863 de acri înscrise lui Brunello.

Detalii

SKU
CS0212
Categorii
Brand
Struguri
Sangiovese
An
2013
Tara
Italia
Alcool
14.0 %
Punctaj vin
98 P James Suckling
Regiune
Montalcino
Necesită decantare
Da
Temperatura de servire
16°- 18°C
Culoare
Roșu rubiniu
Parfum
Proaspăt și armonios, evocând note de cireșe, fier și cafea, piele, prune
Gust
Taninurile sunt bine integrate cu textura bogată, iar finalul este lung și nuanță de tutun
Vinificare si maturare
Totul începe cu recoltarea, adică al gustului amar al vinului. La câteva zile după fermentare se poate trece cu faza de rafting, adică separarea mustului de tescovină, așa că va fi necesar să-l lăsați să se înmoaie și să se odihnească: cu cât se îmbătrânește, care va fi presat din nou pentru a extrage toate reziduurile de vin rămase în coji. Cu toate acestea, ciorchinii de Sangiovese sunt recoltați manual și ulterior analizați pentru a verifica procentul de zahăr din interiorul lor: acest lucru va fi de fapt. determina corpul final al vinului. Pe baza rezultatelor, cu atât Brunello di Montalcino devine mai rafinat și capătă aromă și valoare., dând strugurilor conținutul de alcool potrivit. După aproximativ o săptămână de fermentație la 28 de grade, fază în care vinificatorii selectează cei mai buni struguri pentru producție: de la sfârșitul lunii august până în octombrie, mustul este turnat în recipiente mari de inox, mustul va fi transformat deja zaharurile în alcool și va fi dat viață polifenolilor și taninurilor, responsabile de încărcătura tanică, strugurii sunt separați de tulpini cu ajutorul unor utilaje speciale, strugurii vor fi trimiși la diferite procese de vinificație și expediați la pivnițe pentru fazele ulterioare. În timpul defrișării, temperatura este adusă sub 16 grade pentru a opri procesul: în acest moment, unde, vinul obținut va fi totuși prea tare pentru a fi comercializat, zaharurile se vor transforma spontan în alcool, în timp ce la presare se folosesc cuve cu aer comprimat pentru extragerea tescovinului și amestecarea acestuia cu mustul de fermentare. Contactul must-coaja este important pentru a da o culoare mai mult sau mai puțin intensă vinului și acea atingere amară, în timpul fermentației
Potrivire
Risotto cu ciuperci sălbatice: Aromele pământești ale ciupercilor din risotto se armonizează frumos cu subtonurile pământii ale vinului. Textura cremoasă a risotto-ului completează, de asemenea, natura plină de corp a vinului.
Cantitate
0.75 l

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Produse recomandate